Trainen bij een andere club

De transferperiode

Bij profclubs heet het de transferperiode. Bij amateurclubs heeft dit geen naam en geen periode. Aan het einde van een voetbalseizoen zie je elk jaar terugkomen dat jeugdspelers benaderd worden door trainers van andere verenigingen met de vraag om het volgende seizoen bij hun club te komen voetballen.

Ook in deze periode zijn er jeugdspelers uitgenodigd om een aantal trainingen mee te trainen bij die andere verenigingen. Volgens de regels van de KNVB hoort de vereniging dan eerst toestemming te vragen. Dat gebeurt niet altijd. Deze regel bestaat sinds het seizoen 2010/2011 en is bedoeld om het “ronselen” van spelers tegen te gaan.

Stel je wil wel eens bij een andere vereniging trainen

Elke speler binnen onze vereniging is vrij om eenmalig ergens anders te trainen. Wij stimuleren dit zelfs, vooral als het verenigingen zijn waar spelers er sportief op vooruit gaan. Indien de speler gescout is door een vereniging zullen wij dat faciliteren tot een maximum van 6 activiteiten. (trainingen, wedstrijden) welke binnen een tijdsbestek van 6 weken afgerond dient te worden. Daarbij kan maximaal bij 1 vereniging tegelijk stage worden gelopen.

Vanuit de vereniging waarbij de stage wordt gevolgd ontvangen wij een officieel verzoek tot stage volgens de richtlijnen van de KNVB.

We verwachten wel dat alle verplichtingen binnen het eigen team worden nagekomen, ook als dat ten koste van een activiteit van een andere vereniging gaat. Met uitzondering van een bvo club (Betaald Voetbal Organisatie) gaat.

Als een speler de verplichtingen van zijn eigen team niet nakomt, dan volgt automatisch een schorsing voor de eerstvolgende wedstrijd tevens zal de speler tot nader order worden teruggeplaatst voor de trainingen naar een lager team. Bij het dan volgende incident zal er een schorsing van 2 wedstrijden volgen. De speler dient uiteraard wel aanwezig te zijn bij deze wedstrijd(en)

vv UNO vindt dat een speler die gescout is door een andere club, van zoveel toegevoegde waarde voor deze club is, dat deze club alle moeite in het werk zal stellen om deze speler te testen buiten zijn eigen clubverplichtingen om. Bijvoorbeeld door het organiseren van een oefenwedstrijd, of een extra training. Als een club deze extra inspanning niet wil doen, dan kun je je afvragen of de interesse wel oprecht is, of dat de club gewoon extra leden wil werven.